Psychosociale ondersteuning bij kanker - op zoek naar een nieuwe balans in jouw leven
Coaching en andere gespreksvormen kunnen onderdeel zijn van de psychologische ondersteuning ten tijde van de behandeling van kanker maar ook in de periode erna. Óók voor naasten of nabestaanden.
Het Marikenhuis biedt het wekelijkse spreekuur ‘Psychosociale ondersteuning en begeleiding, op zoek naar een nieuwe balans in jouw leven’.
Een begeleider luistert naar jouw verhaal en ondersteunt daar waar het kan. Je krijgt handvatten aangereikt hoe met je emoties en de situatie om te gaan, hoe weer energie op te doen, hoe stapje voor stapje zelf de regie weer in handen te krijgen en ondanks alles van kleine dingen te blijven genieten.
Psychosociale ondersteuning 1-op-1
Heb je kanker en voel je je onzeker, angstig, verdrietig of boos? Of heb je vragen over vermoeidheid, veranderingen in zelfbeeld, relaties of zingeving? Blijf niet rondlopen met deze gevoelens en vragen. Het Marikenhuis biedt het wekelijkse spreekuur ‘Psychosociale ondersteuning bij kanker - op zoek naar een nieuwe balans in jouw leven’.
Susana Madrid-Lopez en Ellen Geschiere zijn beiden coach en hebben specifieke achtergronden. Susana is rouw- en verliestherapeut en Ellen natuurgeneeskundig therapeut en coach. Victor Debats heeft een achtergrond als psycholoog. Zij hebben allen specifieke ervaring met ingrijpende gebeurtenissen als kanker.
Zij bieden 1-op-1 gesprekken aan. Tijdens deze sessies luisteren ze naar jouw verhaal en ondersteunen ze waar het kan. Zo geven ze handvatten hoe je weer energie op kunt doen, hoe je met je emoties om kunt gaan en hoe je stapje voor stapje de regie weer in handen kunt krijgen. En ook: hoe je ondanks alles van de kleine dingen kunt blijven genieten. Coaching en andere gespreksvormen kunnen een belangrijk onderdeel zijn van de ondersteuning. De ondersteuning is bedoeld tijdens de behandeling of erna, zowel voor jou als voor jouw naasten.
Goed om te weten: onze begeleiders bieden maximaal drie gesprekken aan. Mocht langdurige of intensievere begeleiding of behandeling nodig zijn, dan kunnen ze je, in overleg met jou, de juiste weg wijzen.
Via het contactformulier hieronder kun je je aanmelden voor een gesprek. Een van de begeleiders neemt dan contact met je op voor een kort intakegesprek. Op basis hiervan kijken ze wie jou de beste begeleiding kan bieden.
Spreekuren vinden plaats op dinsdag- en donderdagmiddag
Onder het inschrijfformulier vind je ook een uitgebreider profiel van hen.
We vragen een eigen bijdrage van € 2,50 per gesprek.
Ellen Geschiere
Ellen is tijdelijk niet beschikbaar.
Als Natuurgeneeskundig Therapeut en Coach heeft Ellen Geschiere al veel mensen mogen begeleiden op hun pad.
Veel hulpvragen die ze tegen komt gaan over het hervinden van de balans in het leven, het omgaan met emoties en de acceptatie van lastige situaties. Zij werkt met diverse methodes, NLP, NEI en Acceptance & Commitment Therapy, maar altijd afgestemd op de behoefte van iemand: “Als naaste van familieleden met de diagnose kanker heb ik gezien en ervaren hoe fijn en belangrijk mentale ondersteuning kan zijn in zo'n ingrijpende periode in het leven”, aldus Ellen.
Susana Madrid
"Ik heb de laatste 25 jaar als maatschappelijk werker en behandelaar in de GGZ gewerkt. Tevens werk ik sinds 2018 ook als verlies- en rouwtherapeut. Ik werk met een combinatie van verschillende begeleidingsvormen. Hierdoor kan er worden afgestemd wat het beste bij jou aansluit, afhankelijk van jouw hulpvraag en klachten.
Hierbij is mijn insteek het leren omgaan met het verlies van gezondheid en uitgaan van hetgeen iemand nog wel kan in plaats van zijn of haar beperkingen. Ik wil mensen ondersteunen om zelf regie te kunnen voeren in het herstelproces. Tevens is het mogelijk om je naasten tijdens de begeleiding te betrekken om te kijken hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen in deze situatie.
Ook ben ik lid van het keurmerk coach bij kanker (www.kcbk.nl)."
Victor Debats
Victor Debats is psycholoog, heeft in diverse GGZ instellingen gewerkt en heeft een ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg.
Victor heeft als uitgangspunt dat ieder mens in principe de mogelijkheden heeft om de problemen van het leven zelf het hoofd te bieden. Ondersteuning kan hierbij net dat zetje geven om er verder mee te komen.