06 1307 7306
Your Cart

ACTUEEL

NIEUW BOEK KITTY TREPELS VAN MIL

DE VROUW IN TWINTIG WACHTKAMERS

Kitty Trepels van Mil kreeg in 2010 de diagnose borstkanker, in 2016 werden er uitzaaiingen geconstateerd. Sindsdien onderging ze ruim 150 chemokuren (kampioen chemokuren noemt ze zichzelf). In deze periode schreef en speelde ze vier toneelstukken in de Nederlandse theaters. In 2021 maakte ze daar het boek 'Waterval, 10 jaar leven met kanker' van. Het boek beschrijft niet alleen haar ervaringen in de ‘witte wereld’ maar ook haar vriendschap met Liesbeth List, Ramses Shaffy en Thijs van Leer.

Op Wereldkankerdag dit jaar verscheen haar boek ‘De vrouw in twintig wachtkamers’, het tweede in een jaar tijd.

Het boek - De vrouw in twintig wachtkamers

Leven met kanker betekent wachten, veel wachten. In wachtkamers en spreekkamers, voorafgaand aan onderzoeken. Als een kankerbehandeling maar lang genoeg duurt, kom je als kankerpatiënt ook in de wachtkamer van andere specialisten. Zoals een oncoloog tegen Kitty zegt: ‘Voor de behandeling van kanker betaal je nu eenmaal de prijs van bijwerkingen: van bloedneus tot dove voetzolen; van droge ogen tot haaruitval’.

Kitty Trepels van Mil

Zoals we van haar gewend zijn beschrijft Kitty met relativerende humor haar observaties van de witte wereld. Ze vertelt over het gedrag van patiënten in de wachtkamer maar ook over het non-verbale gedrag van artsen in de spreekkamer. Het boek is een aanrader voor iedereen die vrienden of familieleden heeft die ook een langdurige behandeling ondergaan. Én voor zorgverleners: artsen en verpleegkundigen.

Kitty Trepels van Mil - schrijfster, docent aan de HAN en theatermaakster - is een graag geziene gast in het Marikenhuis, ze trad er regelmatig op en haar boek 'Waterval, 10 jaar leven met kanker' werd mei 2021 in het Marikenhuis gepresenteerd. (zie dit artikel)

Het boek 'De vrouw in twintig wachtkamers’ wordt uitgegeven door Sparkle Auteurs, en is te bestellen bij de (online) boekhandel. Haar boek is ook te koop bij de Campusstore van de HAN, Kapittelweg 33, Nijmegen.

---------
Boek omslag - Ontwerp: Kitty Trepels van Mil;
Foto: Joost Broere