024-3031522
Your Cart

ACTUEEL

KENNISMAKING MET "YOGA MOED EN MEDEDOGEN"

Op woensdag 21 september van 14 tot 16 uur kunt u in het Marikenhuis kennismaken met "Yoga moed en mededogen". 

Een Yoga van heling, liefde en levenskracht

Op deze kennismakingsbijeenkomst biedt William Yang een speciale vorm van yoga en meditatie aan, die hij heeft ontwikkeld in zijn jarenlange werk met mensen met kanker, zowel patiënten als hun naasten.

In de Yoga van moed en mededogen gaat het erom het energieniveau te verhogen, de geest- en levenskrachtkracht te versterken  en van binnen uit een bijdrage te leveren aan het proces van genezing en herstel. Maar ook wanneer genezing niet mogelijk is, kan deze vorm van meditatieve yoga  heel ondersteunend zijn bij het proces van accepteren, loslaten en overgave.

De oefeningen zijn ontspannend en eenvoudig en hebben toch een onmiddellijk effect. Iedereen kan eraan meedoen. Als je al eerder aan yoga gedaan hebt kunnen deze oefeningen een nieuwe invalshoek zijn en mooie aanvulling op wat je al kent. Als je geen enkele ervaring hebt met dergelijke oefeningen zijn ze hopelijk een mooie eerste kennismaking. 

In 1983 begon William in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis zijn werk met mensen met kanker. Zijn vorm van yoga was onderdeel van een psycho-spirituele vorm van begeleiding en ondersteuning. In 1990 nam hij het initiatief tot het oprichten van het Taborhuis. Na 2013 heeft hij zijn werk ondergebracht bij de William Yang Foundation. Van daaruit worden nieuwe activiteiten ontwikkeld en aangeboden.

Voor wie: iedereen die geraakt is door kanker.

Aanmelden: stuur een mailtje naar lichaamsgericht@marikenhuis.nl.