024-3031522
Your Cart

ACTUEEL

5 JULI: SPECIALE EDITIE DUURZAAMHEIDSCAFE IN MARIKENHUIS

Per jaar wordt in Nederland ongeveer 140.000 kilo medicijnresten in het oppervlaktewater geloosd. Dit gebeurt via urine, maar ook via de gootsteen. Drinkwaterbedrijven moeten het drinkwater extra zuiveren om het water schoon en betrouwbaar te maken en te houden. Daar kunnen we samen iets aan doen. Het duurzaamheidscafé en de Green Capital Challenge Zorg en Bewegen besloten in samenwerking met het Marikenhuis een mini-duurzaamheidscafé te houden om aandacht te vragen voor deze problematiek. 

Tijdens een speciale editie van het duurzaamheidscafé op donderdag 5 juli geeft prof. dr. Ad Ragas van de afdeling Milieukunde aan de Radboud Universiteit in het Marikenhuis een lezing onder de titel 'Wie heeft het juiste medicijn om ons milieu gezond te maken?'

Meer info en aanmelding: klik hier

Direct aanmelden doe je hier.

EXTRA:
Expositie Suzan van Lieshout in duurzaamheidscafé op 5 juli in Marikenhuis

Suzan van Lieshout, kunstenaar en ontwerper uit Nijmegen, maakt kunstwerken van overtollige medicijnen, die zij tijdens deze avond exposeert: ‘Als kunstenaar ben ik geïnteresseerd in en geïntrigeerd door kwesties omtrent de (on)maakbaarheid van ons bestaan, het gemak en ongemak van medicijngebruik als oplossing voor een pijnloos/draaglijk en vooral gelukkig leven.'  Meer info over het werk van Suzan van Lieshout vindt u hier.

_____________________________________________

Kijk ook eens op www.duurzaamheidscafenijmegen.nl