024-3031522
Your Cart

KENNISMAKING MET ......

KENNISMAKING MET CHINENG QIGONG

Chineng qigong is een Chinese meditatieve bewegingsvorm, met eenvoudige, zachte bewegingen door iedereen tot op hoge leeftijd te doen. “Dat wat je aandacht geeft, groeit!” is het motto. Lichamelijke bewegingen ondersteunen deze focus.

Het Waalzinnig Festival staat voor inclusie en stimuleert iedereen om zich te uiten door middel van kunst in al zijn verschijningsvormen. Het Waalzinnig festival organiseert in samenwerking met het Marikenhuis vanaf 31 maart een kennismaking met Chineng Qigong, een medische vorm van Qigong, waarbij ‘heel worden’ het belangrijkste doel is. De bijeenkomsten zijn in het Marikenhuis. 

Het zogenaamde ‘zelf genezende vermogen’ wat ieder mens in zich draagt wordt geactiveerd, meridianen openen zich, chi (=energie) gaat beter stromen. De effecten zijn voelbaar op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied. Je kan je letterlijk weer ‘heel’ of ‘één’ voelen.

Meestal staan we bij het uitoefenen van Chineng, maar heel veel oefeningen kunnen ook zittend gedaan worden. Het zijn veelal vaststaande oefeningen, bedacht door Dr Pang Ming. Hij is een Chinese arts die zich bekwaamd heeft in zowel Chinese als westerse geneeskunde. Dr Pang Ming heeft zijn hele leven allerlei vormen van Qigong  beoefend en de meest effectieve onderdelen  samengevoegd.

Door het beoefenen van Chineng Qigong geef je jezelf de kans om in beweging te komen en aan je welzijn te werken. Je kan op een dieper niveau gaan voelen, en nee, dat is in het begin niet altijd leuk. Maar in tweede of derde instantie, kun je jezelf, of delen van jezelf (terug)vinden.

Wie ben ik?

Mijn naam is Heleen Kessels. Nu 3,5 jaar bezig met Chineng Qigong, maar al 40 jaar actief in ‘welzijn’ in de breedste zin van het woord: Maatschappelijk werk-opleiding, en sindsdien vele vormen van lichaamswerk, therapie, energiewerk (healing), dans en sport gedaan.

Ik werk bij het RadboudUMC als acteur/trainer in de communcatietrainingen voor geneeskunde-studenten, en geef  Chineng Qigong-les.

39 jaar geleden is mijn vader overleden aan darmkanker, en dit heeft een grote  impact gehad op mijn leven, en op alle keuzes die ik daarna gemaakt heb.

In het kader van Waalzinnig-festival, georganiseerd door de Lindenberg, ben ik gevraagd om binnen het Marikenhuis een cursus Chineng Qigong aan te bieden. Gratis voor alle deelnemers. We starten met kennismakingslessen in het Marikenhuis. Het is een cadeau! Geef het jezelf! En neem iemand mee…

Aangeraden: gemakkelijk zittende kleding, platte schoenen of dikke sokken.

Aanmelden via lichaamsgericht@marikenhuis.nl

KENNISMAKING MET ENERGETISCHE THERAPIE

Bij energetische therapie wordt er gekeken naar de mens als geheel. Lichaam, geest en ziel staan op onlosmakelijke wijze met elkaar in verbinding. Bij stress, emoties, schokkende gebeurtenissen of angst zal uw lichaam direct reageren. 

Is de stress echter chronisch, dan ontstaan er blokkades. ​Deze blokkades zijn energetisch, de energie die normaal vrij door uw lichaam stroomt stagneert. Ter plekke ontstaat ongemak (wie kent niet de pijnlijke nek of schouder) en elders in het lichaam komt een energietekort. U krijgt koude handen en voeten, u voelt zich moe.  
Wanneer u in aanraking bent gekomen met kanker en belastende behandelingen moet ondergaan, zoals chemokuren of bestraling, kan een energetische behandeling verlichting brengen. Doordat uw energie weer gaat stromen worden de afvalstoffen, die ten gevolge van de chemokuren, nog in uw lichaam zitten, sneller afgevoerd. Hierdoor gaat u zich energieker voelen. De behandeling zorgt er ook voor dat u kunt ontspannen. Tijdens, maar ook na een chemokuur kunt u zich hierdoor beter gaan voelen. 

Begeleider  Marjolein Stil: "Ik wil graag bijdragen aan het bevorderen van uw welbevinden en ontvang u graag in het Marikenhuis".

Aanmelden  KLIK HIER om u aan te melden voor Kennismaking met Energetische therapie. U kunt in dat formulier ook uw eventuele vragen of opmerkingen kwijt.

KENNISMAKEN MET HAPTONOMIE of CRANIO-SACRAALTHERAPIE

Haptonomie: Met lichaamsgerichte oefeningen en aanraking wordt je bewuster van je eigen gevoelens en aanwezigheid. Contact met jezelf en je omgeving staat hierin centraal. Dit helpt je om je beter te voelen en je eigen weg te vinden. In het verlengde hiervan:

Craniosacraal therapie: Met zachte aanraking wordt je uitgenodigd om zowel lichamelijk als emotioneel tot een diepe ontspanning komen. Hierbij lig je gekleed op een behandeltafel.

Beide behandelvormen liggen in het verlengde van elkaar. 

Voor beide vormen is makkelijk zitten de kleding aanbevolen.

Voor wie  Iedereen

Wim Meijerink is haptonoom, craniosacraaltherapeut, fysiotherapeut en NLP-coach.

KLIK HIER om u aan te melden voor 'Haptonomie/Craniosacraaltherapie Wim Meijerink'.

KENNISMAKEN MET HEALING TOUCH

We doen het vaak al van nature: een hand op een pijnplek leggen voor ontspanning, rust en healing. Daardoor nodigen we ongemerkt ons zelfregulerend vermogen uit.

De stille kracht van liefdevolle aanraking wordt steeds meer omarmd. Er vindt een wezenlijke ontmoeting plaats, in een open en liefdevolle houding naar jezelf en de ander.

Healing Touch is een ontspannende, verzorgende energetische werkwijze. Op een zachte manier wordt het lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn uitgenodigd. Dat gebeurt met of zonder tastbare aanraking, Het activeren van het natuurlijk zelfhelend vermogen staat hierbij centraal. Het is veilig voor alle leeftijden en werkt mooi samen met zowel alternatieve als medische zorgmethoden. Het is ondersteunend in een ziekteproces maar ook bij psychosociale vragen en is voor iedereen toegankelijk.

Voor wie   Kennismaking met Healing touch is bestemd voor iedereen die is geraakt door kanker, jong en oud, patiënten en hun naasten.

Aanmelding  KLIK HIER om u aan te melden voor Healing Touch. U kunt in dat formulier ook uw eventuele vragen of opmerkingen kwijt.

 Over de begeleider
Anke Harmsen is Lichaamsgericht Therapeut zie ook  www.laatjelijfspreken.nl 
Anke is opgeleid bij Bodymind Opleidingen en heeft diverse bijscholingen gevolgd m.b.t.. Seksualiteit, intimiteit en ontwikkelingstrauma. Daarnaast werkt zij in de psychosociale hulpverlening met individuele, systeem- en relatieproblematiek. Ze heeft een maatschappelijk werkachtergrond.

Volgende mogelijkheid: houdt website in de gaten.

KENNISMAKEN MET MINDFULNESS

Mindfulness is bewust zijn: aandachtig aanwezig zijn in het huidige moment, in verbinding met jezelf en de wereld om je heen. 

Bij moeilijke gebeurtenissen in ons leven dient zich soms weerstand en verzet aan. De diagnose kanker heeft vaak een grote impact en gaat gepaard met veel emoties. Hoe kun je zo goed mogelijk leren omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker en de malende gedachten en gevoelens van verdriet en angst een plek even? Hoe zorg je ook in die situatie goed voor jezelf? 

Alda: “In deze kennismaking met mindfulness wordt je uitgenodigd om stil te staan bij jezelf. Ik reik je oefeningen aan zoals ademhalingsoefeningen, lichaamsverkenning, bewegen in aandacht. Dit kan je helpen om op een milde, liefdevolle wijze  te kijken.”

 Voor wie   Iedereen die geraakt is door kanker, ook naasten. Tijdens de bijeenkomst zijn maximaal vier deelnemers aanwezig. Er is zorg voor en veilige vriendelijke en open omgeving.

 Begeleider   Alda Teeuwen, mindfulnesstrainer en familietherapeut. Ze heeft haar Mindfulnessopleiding gevolgd bij RadboudUMC.

“In mijn werk met mensen is mijn intentie om met geduld, rust en liefde, in aandacht aanwezig te zijn en af te stemmen”

Aanmelden: KLIK HIER  om u aan te melden. U kunt in het aanmeldformulier ook een opmerking maken of een vraag stellen aan Alda.

 www.aldateeuwen.nl

 

KENNISMAKEN MET VOETREFLEXZONEMASSAGE

Voetreflexzonemassage geeft een weldadige ontspanning en ondersteunt een eventueel behandelingsproces. 

Deze massages zijn niet bedoeld om ziekten te genezen, wel brengt het evenwicht tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen, tussen rust en actie. 

Wat is het  De basis van voetreflex is dat door het masseren van reflexpunten onder de voeten allerlei organen en lichaamsdelen geactiveerd kunnen worden.

Door  Karen Balk

Voor wie  Iedereen die is geraakt (geweest) door kanker, zowel patiënten als naasten.

Aanmelden  KLIK HIER om u aan te melden voor een voetreflexmassage.