info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

UITGELICHT | MARIKEN LOOP(T) VOOR HET MARIKENHUIS

Het programma op weg naar de Marikenloop

LEES OOK HET ARTIKEL IN DE BRUG VAN 21 FEBRUARI

Het Marikenhuis is het goede doel van de Marikenloop 2018

Wat doen we in aanloop naar 27 mei, de dag van de Marikenloop? We hebben gerenommeerde sprekers en mooie activiteiten, waarbij ook uw bijdrage belangrijk is.

  • Woensdag 9 mei - 17.00-21.00 uur - Clinic door topatlete Miranda Boonstra. Een korte presentatie gevolgd door een looptraining. voor vrouwen met en zonder kanker. 
  • Dinsdag 15 mei, 19.30-21.30 uur - Barbara Kerkhof is fotograaf, schrijver en hardloopster - en moeder van drie kinderen. Ze loopt graag in de bergen en is in voor avontuur. In 2017 werd er aan de rem getrokken doordat er borstkanker werd geconstateerd, maar inmiddels is ze weer volop in de running. Vandaag vertelt zij haar verhaal. 

WAT AL GEWEEST IS:

  • Dinsdag 17 april - 19.30-21.30 uur -  Prof. Angela Maas (Radboudumc). Cardiale inspanningsbelasting bij kanker: wat zijn de gevolgen van behandelingen (radiotherapie, chemotherapie) op de cardiale belastbaarheid bij inspanning. Meer informatie en aanmelden: klik hier voor haar presentatie
  • Maandag 19 maart (19.30-21.30 uur) vertelde prof Maria Hopman (Radboudumc) over inspanningsfysiologie. Zij doet al jaren onderzoek naar de effecten van een actieve leefstijl op gezondheid, kwaliteit van leven, progressie van ziekten en ziektebeleving.  Zij doet verslag van haar onderzoek, gericht op iedereen die is of wordt behandeld voor kanker. Klik hier voor haar presentatie.
  • Donderdag 22 februari - 19.30-21.30 uur - Kan je blijven hardlopen tijdens en na je behandeling voor kanker? | Sportarts Prashant Komdeur informeert en beantwoordt vragen. KLIK HIER voor zijn presentatie.
  • Zondag 4 februari 2018 - 14.00-16.00 uur - Wereldkankerdag in het teken van Bewegen, juist bij kanker!  Een bomvol Marikenhuis en een prachtig programma met dr. Ellen van Jaarsveld (Radboudumc) en docenten van het Radboud Sportcentrum die metingen verrichtten bij onze gasten!  Klik hier voor een terugblik

UNIEK AANBOD: TRAININGSPROGRAMMA OP MAAT
My HealthClub biedt training op maat voor 20 gasten van het Marikenhuis. Met name vrouwelijke ervaringsdeskundigen, (ex)patiënten worden uitgenodigd om mee te doen Een (bijna gratis) abonnement met fitheidsmetingen, uitleg apparatuur, veel sporten en drie maal begeleiding in drie maanden. Voor vrouwen een mooie gelegenheid om dat goede voornemen ('Meer bewegen') gestalte te geven. Lees verder

En nog veel meer!  Kijk op onze pagina Mariken loop(t) voor Marikenhuis. Het Marikenhuis als goede doel bij de Marikenloop.