info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

3 aug - HOE BEREID JE JE VOOR OP EEN GESPREK OVER KANKER?


PS - Lees ook het interview in de Gelderlander (31 juli jl) met Joep van Baars, een van de oud-artsen die het spreekuur verzorgt.

_____________________________________

Elke donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur

Hoe vaak gebeurt het niet dat je na het gesprek met huisarts of specialist je afvraagt wat er nu precies is besproken en afgesproken? Maar dan sta je al weer buiten…  Dat is een gemiste kans, want het is belangrijk om de conclusies van het consult goed te begrijpen en in je op te nemen. Bij zo’n gesprek gaat het immers over kanker en dan is een goed begrip van wat je te wachten staat erg belangrijk.

Er zijn manieren om goed voorbereid zo’n gesprek in te gaan. Het Marikenhuis heeft een spreekuur om patiënten voor te bereiden op een medisch gesprek vóór of tijdens uw behandeling voor kanker. Dat kan zijn een gesprek waarin door de oncoloog de diagnose wordt meegedeeld of de uitslag van een belangrijk medisch onderzoek wordt besproken. Maar u kunt dit spreekuur ook tijdens uw behandeling gebruiken om u (en uw naaste) goed voor te bereiden op een gesprek met specialist, huisarts of oncologisch verpleegkundige.  

Het gaat bij dit Marikenhuis-spreekuur om praktische tips: oefenen in het stellen van de goede vragen en uitleg over medische termen. Wij geven geen behandeladviezen maar willen u helpen om de regie te bewaren bij vaak grote emoties. Het spreekuur wordt  verzorgd door vrijwilligers van het Marikenhuis, oud-artsen met spreekuurervaring.

Als u interesse hebt om dit spreekuur te bezoeken, kan dat wekelijks op de donderdagmiddag, tussen 13.00 en 16.00 uur, in het Marikenhuis. Gesprekken duren maximaal een tot anderhalf uur. U kunt dit spreekuur uiteraard met partner of andere naaste bezoeken.

  • Direct aanmelden voor dit spreekuur doet u HIER.  

U kunt HIER de flyer downloaden om uit te printen


Data: 
30 juli  Jan Luiken
06 aug Jacques van Turnhout
13 aug Frits Jansen
20 aug Joep van Baars
27 aug Jacques van Turnhout
03 sep Jacques van Turnhout
10 sep Jan Luiken
17 sep Joep van Baars
24 sep Frits Jansen

Ook daarna gaat dit spreekuur gewoon door. Datum/ tijd en spreekuurhouders (oud-artsen) volgen z.s.m.