info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

MARIKENHUIS 's MIDDAGS GEOPEND

Kanker heb je niet alleen, kanker draag je samen...

Sinds medio juli is het Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker, weer open voor spontane inloop. Van maandag t/m donderdag, tussen 13.00 en 16.00, uur bent u welkom voor een gesprek met een van onze gastvrouwen of gastheren. Zij bieden u een luisterend oor, geven informatie of laten u gewoon weer wennen aan 'in het Marikenhuis zijn'. Uiteraard onder het genot van een kop koffie of thee. Vanaf 1 september hopen wij ook in de ochtenduren onze deuren te kunnen openen. 

De telefonische ondersteuning gaat uiteraard gewoon door. Voor een luisterend oor of beantwoording van vragen kunt u bellen met het Marikenhuis. Van maandag t/m donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur zal vrijwilliger Lilian uw telefoontjes beantwoorden of uw vraag doorgeven aan een andere vrijwilliger die u zal terugbellen. Bent u op zoek naar een bepaalde vrijwilliger die u wilt spreken, zal zij uw vraag noteren en de betreffende vrijwilliger vragen om u binnen 24 uur terug te bellen voor beantwoording van de vraag of het geven van een luisterend oor.

Bel 06-18797248 (vrijwilliger Lilian Stegen).

EN VERDER...

1. Spreekuur Ondersteuning bij het Medisch Gesprek (NIEUW!)

Wekelijks op de donderdagmiddag. Een spreekuur in het Marikenhuis, verzorgd door oud-artsen, om patiënten voor te bereiden op een medisch gesprek vóór of tijdens de behandeling voor kanker.  Meer info en aanmelding

2. Lotgenotencontactgroepen

 De huidige groepen zijn gestart met bijeenkomsten in kleine groepen. Voor de volgende groepen kan men zich nog aanmelden:

3.  Psychosociale ondersteuning

- Coachen bij kanker: ‘In balans bij kanker’
Coaches Cora Singh en Ellen Geschiere zijn weer gestart met het wekelijks spreekuur 'In balans bij kanker'. Kijk op Actuele activiteiten voor meer informatie en aanmelding. 

- Psychologisch spreekuur  U kunt elke maandagmiddag tussen 13.30 en 15.00 bellen met psychologe Marga Thijssen voor ondersteuning. Ook beeldbellen is mogelijk (facetime, skype). Als u een face-to-face gesprek wilt hebben met Marga in het Marikenhuis kunt u telefonisch een afspraak maken met Marga: 024 – 3587870 of  06-82902448 (kantooruren).  Meer info 

- Wandelgesprek rond rouw en verlies
Het is weer mogelijk om een afspraak te maken voor een 1-op-1 wandelgesprek. Om de twee weken op dinsdag, vanaf 9.30 uur). Kijk op Actuele activiteiten voor meer informatie en aanmelding.

4. Massage bij kanker  is weer gestart. 

Kijk op Actuele activiteiten voor meer informatie en aanmelding.

5. Voeding en leefstijl

Voor telefonische vragen over Kanker en leefstijl belt u naar 06-50590053 (Gina Beijen). Sinds 1 juni is Gina weer gestart met het spreekuur Kanker en Leefstijl in het Marikenhuis. Tijdstip in overleg met u als gast. Bel Gina voor een afspraak.
Meer info

6. Spreekuur Werk & Kanker 

Rob Hartman en Kathy Künnen zijn weer gestart met het spreekuur Werk & Kanker in het Marikenhuis. Op afspraak.  Meer info

7.Nog geen Open Atelier (donderdagmiddag)

Voorlopig nog geen Open Atelier in het Marikenhuis. Waarschijnlijk start het Open Atelier in september van dit jaar.

8. Spelen met Klanken 

De eerstvolgende muziekworkshop 'Spelen met Klanken' van Niek Edeling is op woensdag 2 september a.s. Daarna elke eerste woensdagmiddag van de maand. Kijk op Actuele activiteiten voor meer informatie en aanmelding

________

HIER  vindt u de spelregels voor een veilig Marikenhuis in tijden van Corona.

  • U kunt het Marikenhuis met een kleine bijdrage helpen om de Corona-crisis door te komen: klik hier

Twitter | Facebook | LinkedIn

______________________

Voor muziekliefhebbers:

Op Soundcloud kun je nu (gratis!) de gehele cd van Amygdala in de Piramide te Gendt beluisteren.Deze live-opname omvat 7 tracks, die je allemaal aantreft op Soundcloud.Dit linkje brengt je ter plaatse: https://soundcloud.com/user-633583413/amygdala-7 Veel luisterplezier!
Niek Edeling