info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

GESLAAGD DEBUUT MARIKENCAFE WIJCHEN

13 maart, buurtcentrum De Brink Wijchen
Eerste Marikencafé Wijchen door bezoekers positief gewaardeerd!

Het Marikencafé is een initiatief van MeerVoormekaar Wijchen/Druten en het Nijmeegse Marikenhuis, een inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker.  Thema bij het eerste Marikencafé  was ‘Kanker…  wat nu en hoe verder?

De reacties van de bezoekers waren overwegend positief.  Ze hoorden hoe anderen het leven met kanker ervaren, hoe ze dat volhouden en soms bemoedigd worden en nieuwe kracht en ideeën opdoen. Anton de Boer, Stichting MeerVoormekaar, interviewde drie ervaringsdeskundigen, allen op een andere manier getroffen door kanker. Het was de aanleiding voor veel vragen en veel interactie tussen de aanwezigen. ”Het was heel waardevol om een luisterend oor te hebben en tips met elkaar uit wisselen”, aldus een van de bezoekers.

De bedoeling van het Marikencafé is  om in een veilige en vertrouwde omgeving informatie te geven over het thema kanker en wil Wijchenaren - en andere belangstellenden - een podium geven om zo de drempel naar het Marikenhuis te verlagen en mét elkaar in gesprek te gaan.

Het Marikencafé Wijchen verzorgt in 2019 (juni, september en december) nog een drietal  informatiebijeenkomsten rondom het thema ‘geraakt door kanker’.